Desi medicii nu-i permit sa se deplaseze la termenele de judecata, Omar Hayssam a fost vazut la cumparaturi, dupa o luna de la eliberare

Dupa o luna de la eliberarea din Penitenciarul Rahova, Omar Hayssam, despre care se stia ca este grav bolnav, a fost vazut, pe 1 iunie, la cumparaturi cu familia, la Romexpo, desi medicii nu ii permit nici macar sa vina la procese. Cu o zi inainte, a lipsit de la termenul din dosarul rapirii, determinåndu-i pe judecatori sa ceara aducerea cu mandat la termenul de astazi.

Unul dintre avocatii sai, Alice Draghici, care il reprezinta in dosarul de terorism, ne-a declarat ca Hayssam nu se simte bine. Starea proasta de sanatate ne-a fost confirmata si de purtatorul sau de cuvånt, Mihai Ghenghea, care a precizat ca, pentru termenul de astazi, in dosarul rapirii, medicii nu-i vor da voie, mai mult ca sigur, sa se prezinte in instanta.

Personalul medical de la Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu", care se ocupa de Omar Hayssam, este in "silenzio stampa" atunci cånd vine vorba de cazul sirianului. Paznicii spitalului povestesc, insa, ca afaceristul implicat in rapirea ziaristilor romåni "vine si pleaca" dupa propria pofta. El urmeaza aici un tratament chimioterapeutic.

Eliberarea lui Hayssam din arest, in dosarul rapirii, a avut la baza o adeverinta medicala, eliberata de medicul Constantin Tanasescu, de la unul dintre cabinetele din Penitenciarul Rahova. Pentru ca nu a urmat procedurile legale, medicul a fost anchetat de o comisie interna, iar verdictul va fi dat saptamåna viitoare de Comisia de Disciplina a inchisorii.

Dupa o luna de la eliberarea din Penitenciarul Rahova, Omar Hayssam, grav bolnav, a fost vazut, pe 1 iunie, la cumparaturi cu sotia si copiii sai, in complexul Romexpo, desi medicii nu ii permit deplasarea nici macar la termenele de judecata in cele trei dosare ale sale. Cu o zi inainte, a lipsit de la termenul din dosarul rapirii, determinandu-i pe judecatori sa ceara aducerea cu mandat la termenul de astazi. Unul dintre avocatii sai, Alice Draghici, care il reprezinta in dosarul de terorism, ne-a declarat ca Hayssam nu se simte bine. Starea proasta de sanatate ne-a fost confirmata si de purtatorul sau de cuvant, Mihai Ghenghea, care a precizat ca, pentru termenul de astazi, in dosarul rapirii, medicii nu-i vor da voie, mai mult ca sigur, sa se prezinte in instanta.

Personalul medical de la Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu", care se ocupa de Omar Hayssam, este in "silenzio stampa" atunci cand vine vorba de cazul sirianului. Paznicii povestesc, insa, ca afaceristul implicat in rapirea ziaristilor romani "vine si pleaca" de la spital, dupa propria pofta. Jurnalistul Luis Lazarus l-a surprins, pe 1 iunie, la Romexpo, pe sirian, alaturi de familia sa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.