"No secret, Sir!" - Atanasiu s-a adresat britanicilor

Ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, a solicitat luni dimineata partii britanice sa renunte la clauza de confidentialitate din contractul privind achizitia de fregate. Acest lucru este necesar pentru ca respectivul contract sa poata fi desecretizat.

"Am cerut conducerii Romtehnica SA, compania care are atributiile de import-export de tehnica si echipamente militare, sa solicite Ministerului britanic al Apararii renuntarea la clauza de confidentialitate din contractul comercial", a afirmat ieri ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, intr-o conferinta de presa. "Desecretizarea contractului comercial incheiat intre Ministerul britanic al Apararii si Romtehnica se poate face de MApN, dar acest lucru nu are nici o valoare daca partenerul britanic nu renunta la clauza de confidentialitate in scris", a mai explicat Teodor Atanasiu. Totodata, a tinut sa precizeze ca "solicitarea PSD de declasificare a contractului de achizitie mi se pare neserioasa, in conditiile in care reprezentantul PSD, ca ministru al Apararii, si CSAT, format din membrii acestui partid, i-au dat ca-racterul secret".

ORDIN

In acest context al scandalului international, ministrul Apararii a cerut de urgenta Corpului de Control, Sectiei de Prevenire si Combatere a Fraudelor si Directiei de Audit ale MApN sa acorde tot sprijinul si expertiza de specialitate pentru ancheta declansata de Directia Nationala Anticoruptie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.