Cei doi parteneri de afaceri ai lui Dinu Patriciu, americanii Phil Stephenson si Colin Hart, cercetati in dosarul Rompetrol pentru grave infractiuni economice, au ramas in libertate, dupa ce magistrati ai Curtii de Apel Bucuresti au respins ieri recursul procurorilor impotriva hotararii de cercetare in libertate a acestora

Reprezentanti ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au facut recurs impotriva hotararii Tribunalului Bucuresti de cercetare in libertate a celor doi cetateni americani. Hotararea Curtii de Apel Bucuresti, prin care arestarea celor doi nu se impune, este definitiva iar aceasta s-a luat dupa ce a fost analizat recursul declarat de anchetatori la decizia Tribunalului Bucuresti.

Cele doua persoane, vicepresedintele Rompetrol, Philip Stephenson, si reprezentantul firmei cipriote Setville Limited, Collin Hart, vor fi cercetati in libertate in dosarul "Rompetrol". In fata instantei s-a prezentat, ieri, doar Collin Hart, care si-a exprimat regretul ca s-a ajuns pana aici, desi el nu ar fi venit in Romania pentru a obtine profit, ci pentru a investi in afaceri serioase.

Avocatul lui Phil Stephenson si Colin Hart, Gheorghe Mateut, a precizat ca a invocat in sala de judecata inadmisibilitatea recursului declarat de procurori. "Nu exista nici o dovada ca cei doi s-au sustras de la urmarirea penala si ca lasarea lor in libertate ar prezenta pericol pentru ordinea publica, acestia s-au prezentat la toate chemarile organelor judiciare penale", a declarat avocatul.

Cererea procurorilor de arestare lui Stephenson si Hart a fost motivata prin faptul ca ei s-ar fi sustras urmaririi penale, plecand din tara inca de la inceputul anului.

Dinu Patriciu si cei doi cetateni americani sunt acuzati, printre altele, de initierea sau constituirea unui grup infractional organizat in scopul spalarii sumelor de bani obtinute in urma savarsirii infractiunilor de pe piata de capital si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.