Firmele care trebuiau sa organizeze concertul trupei Depeche Mode de pe 23 iunie au ajuns deja sa se certe in instanta pentru contract

Razvan Opran, reprezentantul firmei Bazar Production, unul dintre organizatori, ne-a explicat cum s-a ajuns la litigiu: "In august anul trecut am fost contactati de administratorul Emag!c, care ne-a propus sa colaboram pentru organizarea acestui eveniment. Am acceptat sa semnam versiunea propusa de contractant, pe 12 decembrie 2005.

Dupa ceva timp insa Emag!c ne-a cerut sa respectam clauza referitoare la garantie, inclusa in contractul de coproductie. Nu ne-am opus si am achitat suma ceruta, respectiv 25.000 de euro plus TVA. La citeva zile dupa, Emag!c a incheiat contractul de sponsorizare cu Vodafone, fara sa fim si noi inclusi, iar in martie 2006 ne-au anuntat ca nu ne mai dau garantia inapoi daca nu renuntam la contractul de coproductie semnat in 2005", povesteste Opran.

Proces civil si plingere penala

Drept urmare, Bazar Production a actionat Emag!c in judecata, cerind anularea clauzei de garantie, dupa care a facut si o plingere la Parchetul de pe linga Judecatoria Sectorului 2. "Din contractul incheiat rezulta clar ca firma noastra va beneficia de un procent de 50% din eventualele profituri ale evenimentului. Astfel, contractul este bazat pe o cauza falsa, dat fiind faptul ca acest contract nu a fost prezentat societatii noastre, fiind in mod evident incheiat in frauda societatii noastre, prejudiciata prin maximizarea costurilor evenimentului si, corelativ, reducerea beneficiilor", se mai plinge seful de la Bazar Production.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.