Razvan Opran, reprezentantul firmei Bazar Production, unul dintre organizatori, ne-a explicat cum s-a ajuns la litigiu: "In august anul trecut am fost contactati de administratorul Emag!c, care ne-a propus sa colaboram pentru organizarea acestui eveniment. Am acceptat sa semnam versiunea propusa de contractant, pe 12 decembrie 2005.

Dupa ceva timp insa Emag!c ne-a cerut sa respectam clauza referitoare la garantie, inclusa in contractul de coproductie. Nu ne-am opus si am achitat suma ceruta, respectiv 25.000 de euro plus TVA. La citeva zile dupa, Emag!c a incheiat contractul de sponsorizare cu Vodafone, fara sa fim si noi inclusi, iar in martie 2006 ne-au anuntat ca nu ne mai dau garantia inapoi daca nu renuntam la contractul de coproductie semnat in 2005", povesteste Opran.

Proces civil si plingere penala

Drept urmare, Bazar Production a actionat Emag!c in judecata, cerind anularea clauzei de garantie, dupa care a facut si o plingere la Parchetul de pe linga Judecatoria Sectorului 2. "Din contractul incheiat rezulta clar ca firma noastra va beneficia de un procent de 50% din eventualele profituri ale evenimentului. Astfel, contractul este bazat pe o cauza falsa, dat fiind faptul ca acest contract nu a fost prezentat societatii noastre, fiind in mod evident incheiat in frauda societatii noastre, prejudiciata prin maximizarea costurilor evenimentului si, corelativ, reducerea beneficiilor", se mai plinge seful de la Bazar Production.