Membrii Comisiei Helsinki cer retragerea unui amendament la proiectul de lege a cultelor

Proiectul de lege privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor, aflat in dezbatere la Camera Deputatilor, stirneste proteste internationale. Amendamentul privind "prozelitismul religios" a fost cel care a intetit criticile Comisiei Helsinki.

In sedinta din 18 mai, cind proiectul s-a aflat in dezbaterea Comisiei Juridice si a celei pentru Drepturile Omului, a fost adoptat un amendament al deputatului PRM Ioan Aurel Rus, referitor la pedepsirea prozelitismului religios.

"Prozelitism abuziv"

Potrivit amendamentului, "prozelitismul abuziv desfasurat de o persoana sau cult de natura a incalca dreptul la intimitate al individului, libertatea de gindire sau de constiinta - care utilizeaza metode si tehnici psihologice agresive de persuasiune sau promiterea si oferirea de bani in scopul atragerii de noi adepti, constituie infractiune ce se pedepseste cu amenda sau cu inchisoarea de la sase luni la trei ani".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.