Potrivit anchetatorilor, in jurul orei 3.30, o patrula a Sectiei 13 a observat ca, un tanar care conducea o Dacia 1300 pe Bulevardul 1 Decembrie a accelerat brusc in momentul in care a dat cu ochii de masina politiei. Mai mult, soferul a trecut pe rosu incercand sa dispara in noapte. Agentii au pornit imediat in urmarirea acestuia, cu sirena si girofarul pornite, insa tanarul de la volan parea imposibil de ajuns din urma. Mai mult decat atat, acesta a reusit sa ocoleasca inclusiv un baraj organizat pe stada Postavaru.

Cu un card de masini de politie pe urmele sale, batrana Dacie zburda ca in tinerete. Unul dintre politisti a tras cinci focuri de avertisment, si alte unsprezece spre masina suspecta. Autoturismul a fost oprit abia dupa ce trei dintre pneuri au fost atinse de gloante. Luat la rost, soferul Daciei, Marian Bulgaru, in varsta de 25 de ani, a recunoscut imediat ca s-a speriat pentru ca nu are permis de conducere. In plus, spun politistii, acesta era, pe deasupra, si beat turta. Tanarul se afla in masina alaturi de Costin Mocanu (22 de ani), care nu a fost insa sanctionat de anchetatori.

Nici cu motocicleta nu le-a mers

In aceeasi noapte, pe Bulevardul Dacia, politistii au urmarit si un motociclist care a refuzat sa opreasca la semnalul agentilor de circulatie. In timpul urmaririi, fugarul a derapat si s-a ranit grav. Autoritatile au constatat ca acesta se numeste Adrian Ditu, are 22 de ani si nu avea permis. In plus, motocicleta Kawasaki pe care o conducea avea numar de inmatriculare fals.