Infiintarea Agentiei de Integritate, care ar urma sa controleze averile demnitarilor, face din nou valuri pe scena politica, lovindu-se de opozitia UDMR
Ministerul Justitiei a raspuns ieri celor trei organizatii nonguvernamentale care au criticat dur proiectul privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate, afirmind, in continuare, ca acesta este "viabil, cu prevederi clare si previzibil".

Conform unui comunicat, ministerul nu este de acord cu faptul ca Transparency International, Fundatia pentru o Societate Deschisa si Centrul pentru Resurse Juridice considera ca proiectul initiat de primul ONG, in anul 2004, pe vremea PSD, este mai bun decit cel actual. "Prin vechiul proiect se doreste ca Agentia - ce are rolul de a controla averile demnitarilor si de a depista conflictul de interese, printre altele - sa fie sub control parlamentar si nu independenta, asa cum prevede noul proiect", spun reprezentantii MJ.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.