Prefectul Nicolae Giugea a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, modul in care va incepe reconstructia caselor afectate de revarsarea Dunarii.

Giugea a spus ca pana pe 25 iunie vor fi distribuite materiale de constructii pentru o parte din casele distruse de ape. Pentru inceput, vor primi materiale de constructii 1.214 familii ale caror gospodarii au fost luate de ape. "Acestea au fost prinse in hotararea de guvern in urma anchetelor facute de noi. Numai ca intre timp au mai cazut alte 206 case si ne asteptam ca si altele sa mai cada in viitorul apropiat", a spus Giugea.

Prefectul a dezvaluit insa ca guvernul nu are de gand sa acorde sprijin tuturor celor 1.214 familii pentru a-si reconstrui casele. "Va trebui sa facem anchete sociale printre aceste 1.214 familii. Cei care se afla in imposibilitatea fizica de a construi vor fi ajutati de guvern.

Vor primi casele la cheie, asa cum se spune. Ceilalti, insa, vor primi materiale de constructii - caramida, tabla, cherestea, ciment, tot ce este necesar", a precizat Giugea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.