Unul dintre anchetatorii irakieni ai rapirii din Bagdad face dezvaluiri senzationale intr-un interviu. El spune ca romånii au platit noua milioane de dolari pentru eliberarea jurnalistilor, desi se gasise si alta cale pentru ca Abu Sahar sa renunte la ostatici

Colonelul Moaid, anchetator al rapirii, sustine ca Abu Sahar i-ar fi eliberat pe jurnalisti in schimbul libertatii prietenului sau Hakim Ziab, arestat la 4 aprilie 2005, banuit de implicare in rapire. Tribunalul Central Irakian acceptase eliberarea lui Ziab, dar romånii au preferat sa dea bani.

Anchetatorul irakian mai face o dezvaluire senzationala: celebra "Ferma cu ostatici" unde jurnalistii romåni au fost tinuti mai mult de 50 de zile era cunoscuta de Mohammad Munaf pentru ca, anterior, el o folosise ca depozit pentru fier vechi. Aici au fost tinuti 11 ostatici de diferite nationalitati.

O alta persoana implicata in eliberarea ostaticilor, irakianul Raad Halool, spune ca "Ministerul de Interne irakian a fost tras in piept de Guvernul Romåniei". Tot el spune ca anchetatorii irakieni nu au putut lua legatura cu jurnalistii, dupa eliberare, in cele doua zile cåt au mai stat in Bagdad.

Locotenent-colonelul Moaid, component al echipei de politisti care s-a ocupat de cazul 'rapirii jurnalistilor romani>> si membru al comisiei de ancheta trimisa la Bucuresti, povesteste in amanunt cum au decurs evenimentele la Ministerul de Interne Irakian. Politistii irakieni au inceput arestarile din 4 aprilie 2005. Organizatorii rapirii s-au turnat in cascada, unul pe altul. Abu Sahar a scapat ca prin urechile acului de arestare, dupa care i-a mutat pe jurnalisti in 'ferma cu ostatici>>, un depozit mai vechi al lui Munaf.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.