Urmatorul raport de monitorizare pentru Romania ar putea fi dat publicitatii de Comisia Europeana la jumatatea lunii septembrie. Atunci se va decide daca romanii merita sau nu sa intre in Uniunea Europeana, atunci vom afla adevarul: suntem sau nu, pana la urma, europeni? Dincolo de framantarile politice sau economice, de planurile globale si de sutele de stegulete pe care guvernul le-a ingalbenit sau inverzit, Libertatea va prezinta, intr-o nota usor zglobie, cateva dintre aspectele de zi cu zi de care, Doamne-ajuta, romanii se vor lovi incepand cu 1 ianuarie 2007. Cum va fi transportat mortul la groapa sau pacientul la spital, cum va fi, de exemplu, calatoria cu taxiul si cat de gustoase vor fi sau nu legumele europene?

Fara yoyo si jucarii plusate

Jucariile vor fi si ele aliniate prevederilor legale de comercializare, odata cu intrarea in UE. Astfel, se vor scoate din uz: ratustele, vulpile, ursuletii si altele, din plus, la care puful se desprinde usor si poate fi inhalat; lanturile de sunatori, la care piesele din interior pot iesi repede si risca sa fie inghitite de micuti; jucariile yoyo si pistoalele cu bile, produsele cu muchii ascutite, care pot prezenta risc de ranire; laserele si seturile arc cu sageti-ventuza, cele care nu vor fi marcate cu semnul Comunitatii Europene, cele care nu vor fi dotate cu indicatiile de utilizare, montare si marcate cu grupa de varsta a copiilor carora le sunt adresate.

Rosii perfect rotunde, dar cu gust

Rosii ingramadite in cutii de banane, solarii acoperite cu folii de plastic peticite, legume coapte la exterior, dar crude in interior...

Ar fi bine sa va uitati cu atentie la tarabele din piata, pentru ca, dupa integrarea in UE, toate aceste "detalii de culoare" ale agriculturii romanesti vor disparea. Pentru consumatori, aceasta nu poate fi decat o veste buna, dar micii producatori isi pun serios problema sa se reprofileze.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.