Plenul Senatului a instituit prin aprobarea unui proiect de lege, un sprijin financiar de 200 de euro neimpozabili pentru sotii aflati la prima casatorie, pentru casatoriile incheiate dupa 1 ianuarie 2007.

Proiectul de lege, initiat de guvern, prevede ca beneficiarii acestui act normativ trebuie sa aiba domiciliul sau resedinta in Romania, trebuie sa isi incheie casatoria la autoritatile locale competente de pe teritoriul Romaniei sau al altor tari sau la misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei sau ale statului celuilalt sot.

Sprijinul financiar la constituirea familiei se acorda pe baza de cerere insotita de declaratiile pe proprie raspundere ale ambilor soti ca fiecare dintre ei se afla la prima casatorie. Stabilirea dreptului pentru acordarea sprijinului financiar se face prin dispozitie scrisa a primarului, in termen de cinci zile de la data inregistrarii cererii. Proiectul de lege mai prevede ca sprijinul financiar se acorda familiei solicitante in termen de 30 de zile de la data emiterii dispozitiei scrise a primarului, prin mandat postal sau in cont curent personal.

Sumele incasate necuvenit se recupereaza de stat de la titularul dreptului in termenul de prescriptie stabilit de lege pentru creantele bugetare. Pentru 2007, guvernul a estimat ca de acest ajutor vor beneficia aproximativ 65.000 de familii nou constituite, efortul bugetar ridicandu-se la 50 milioane de lei noi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.