Consiliul European de vara, ce va avea loc saptamana viitoare la Bruxelles, va da un semnal incurajator Romaniei si Bulgariei. Cel putin asa reiese din proiectul de concluzii al reuniunii din 15-16 iunie, obtinut de Reuters, in care liderii UE sustin ca cele doua state sunt in stare sa realizeze reformele necesare pentru a adera la 1 ianuarie 2007.

"Consiliul European isi mentine convingerea ca, avand vointa politica necesara, cele doua tari pot depasi deficientele semnalate pentru a adera la termenul prevazut, 1 ianuarie 2007", se arata in proiectul de concluzii al summitului. Raportul Comisiei Europene de luna trecuta arata ca Bulgaria si Romania se pot integra in 2007 daca vor avea rezultate pozitive la evaluarea finala din toamna, in ceea ce priveste combaterea crimei organizate si ameliorarea situatiei din administratia publica.

Ferber o da la intors: aderarea Bucurestiului nu E un risc

Semnale incurajatoare sosesc si dinspre europarlamentarii germani. Markus Ferber, presedintele grupului crestin-socialistilor germani si unul dintre cei mai critici europarlamentari in privinta aderarii tarii noastre, a declarat, ieri, ca aderarea Romaniei la UE reprezinta "o oportunitate, si nu un risc" pentru Bruxelles. El a spus ca se asteapta ca Bucurestiul sa sprijine viitorul proiect constitutional, inclusiv referirea la originile crestine pe care se bazeaza valorile europene. Ca puncte negative pentru Romania, Ferber s-a limitat la a mentiona "lipsa unei culturi a transparentei in administratie" si faptul ca "adevaratele reforme au inceput in Romania foarte tarziu".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.