Un nou scandal zguduie apele si asa tulburi ale Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Dupa gripa aviara si inundatii, soia modificata genetic face valva intre autoritatile locale si organizatiile ecologiste
Gestul ministrului Mediului, Sulfina Barbu - care in iarna a autorizat cultivarea de soia modificata genetic pe teritoriul Romaniei - naste monstri. Organizatiile ecologiste considera un adevarat pericol faptul ca o firma din Tulcea a cerut permisiunea de a cultiva soia modificata genetic pe teritoriul judetului, in apropierea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si a Parcului National Muntii Macinului.

"Descoperirea este rezultatul unui amplu studiu realizat de Greenpeace Romania incepand cu anul 2005. Cultivarea speciilor de soia modificata genetic are un impact negativ asupra celorlalte specii de plante care cresc in vecinatati, dar si asupra solului, care este afectat sase ani. Soia modicata genetic ar trebui cultivata la minimum 15 km distanta de zonele protejate, iar informatiile noastre arata ca acest lucru nu se respecta in judetul Tulcea. Legislatia romana va interzice cultivarea acestor specii incepand din 2007", spune Anamaria Bogdan, purtator de cuvant al Greenpeace Romania.

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.