Presedintele - director general al Grivco, Mihai Lazar, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca senatorul PD Radu Berceanu a prejudiciat grav firma prin delaratiile sale. Lazar spune ca Grivco il va chema pe fostrul ministru al industriilor in instanta si va solicita daune in valoare de doua milioane de euro. Conducerea societatii, la care pana nu demult Dan Voiculescu era actionar, nu a comentat insa acuzatiile aduse de deputatul PSD Victor Ponta, informeaza Amos News.

"Radu Berceanu a facut afirmatii false, pe care nu le-a probat, si pentru asta trebuie sa raspunda in instanta (...) va fi actionat in justitie si suntem hotarati sa-i cerem daune morale de doua milioane euro", a subliniat Mihai Lazar. Mai mult, acesta spune ca "Radu Berceanu trebuia sa se ocupe de politica in Senat si sa nu se bage in afaceri".

Deputatul PSD Victor Ponta a acuzat saptamana trecuta societatea Grivco ca a cumparat energie electrica de la stat pentru a o revinde la un pret mai mare. In urma cu cateva zile, senatorul PD Radu Berceanu a negat implicarea democratilor in afacerile cu energie electrica si a prezentat public contractele, semnate dupa alegerile din 2004, prin care Grivco a vandut unor societati de stat, energie cumparata de la Rovinari si Turceni. Conducerea Grivco a explicat miercuri ca societatea nu a cumparat energie de la Turceni, iar cea cumparata de la Rovinari a fost exportata in Serbia si Ungaria. Lazar spune ca, cantitatea de energie pe care Grivco a comercializat-o catre Electrica, provenea din Bulgaria, iar Metrorex, care cumpara electricitate de la firma incriminata de Berceanu, face anual economii de peste 50 miliarde ROL prin acest contract.

Presedintele Grivco sustine ca discutiile iscate in jurul activitatii firmei creeaza prejudicii mari firmei. Electrica a solicitat in 31 mai 2006 rezilierea contractului inceput in luna ianuarie si care prevede furnizarea a 20.000-30.000 MWh pe luna, iar complexul Rovinari a anuntat, la randu-i, ca intentioneaza sa rupa aceste relatii comerciale.

Lazar mai spune ca solicitarea de reziliere formulata de Rovinari va fi discutata de partile implicare saptamana viitoare. Scandalul energiei ieftine a fost declansat de Victor Ponta cand a dat publicitatii o lista a companiilor care vand pe bani multi energie cumparata ieftin de la stat. "Am gasit una din firmele care cumpara curent de la Turceni si Rovinari. Este a copiilor a doi liberali, a domnului Gheorghe Stefan de la Piatra Neamt, fiul dansului, si a fiului deputatului de Neamt PNL, Ursarescu", declara anterior Victor Ponta, pentru un post de radio.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.