Arestat preventiv cu doi ani in urma pentru o rambursare ilegala de TVA in valoare de 500 de miliarde de lei, Genica Boierica a rupt tacerea. Acesta se considera o victima a Justitiei. "Stau de multa vreme in spatele gratiilor, desi nu am obtinut, de unul singur, asa numitul ramburs ilegal de TVA", a anuntat Boerica prin intermediul lui Florentin Scaletschi, presedintele Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului. Afaceristul a mentionat ca banii au fost incasati cu aprobarea a 27 de persoane, dintre care, niciuna nu a ajuns in boxa acuzatilor. "Nici macar nu e vorba despre 500 de miliarde, ci de 137 de miliarde. Nu este firesc sa platesc eu toate oalele sparte in conditiile in care, la aceasta afacere, daca am incasat 10 la suta din bani", a mai spus Boierica.

"Intermediarul" Ristea Priboi

Genica Boierica a dezvaluit ca in afacerea rambursarilor de TVA, in care au fost implicati si mai multi cetateni arabi, intermediarul a fost chiar ex-deputatul PSD Ristea Priboi, fost ofiter SIE si prieten de taina al lui Adrian Nastase. "Apropierea cu arabii s-a facut prin Ristea Priboi care, ca ofiter SIE, a lucrat multa vreme printre arabi. Era prieten cu Rafic Hariri (n.n. fost premier al Libanului, ucis intr-un atentat terorist). Acum a ramas in bune relatii cu fiul lui Hariri, care il ascunde in Liban", a mai transmis afaceristul.

La vanatoare cu Nastase, la petreceri cu Melinescu

Imediat dupa ce ingineriile financiare ale omului de afaceri au iesit la suprafata, Adrian Nastase si Ioan Melinescu, fost sef al Oficiului National pentru Combaterea Spalarii Banilor, au anuntat, cu mana pe inima, ca nu au avut relatii de prietenie cu Boierica. In timp ce Melinescu a afirmat ca l-ar fi cunoscut intamplator cand a trecut prin Craiova, Nastase a negat orice legatura cu omul de afaceri. In replica, Boierica a anuntat ca exista casete video ridicate de procurorii DNA, care demonstreaza relatiile apropiate pe care le avea cu cei doi. "Melinescu era nelipsit de la petrecerile mele. Exista casete video care demonstreaza acest lucru si care au fost ridicate de procurori", a anuntat Boierica.

In acelasi timp, afaceristul a marturisit ca a mers de mai multe ori la vanatoare cu Adrian Nastase, in zonele Brasov, Predeal si Cornu. "Odata, intr-o noapte, am dormit in acelasi pat cu Nastase", a dezvaluit omul de afaceri. Mai mult, Dana Nastase l-ar fi sunat in nenumarate randuri pe Boierica si i-ar fi cerut mai multe servicii, fara ca detinutul sa mentioneze si natura acestora.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.