Avocatii omului de afaceri Ovidiu Tender au inaintat, luni seara, la Tribunalul Bucuresti, o noua cerere de revocare a mandatului de arestare, pe motive de sanatate.

Judecatorul a pus in vedere avocatilor ca aceasta cerere de revocare a ramas fara obiect deoarece instanta a dispus luni punerea in libertate a lui Tender, pe motive procedurale.

Tender nu a fost eliberat dupa ce Parchetul a trimis o adresa la Directia Cercetari Penale din cadrul IGP, in care se arata ca trebuie sa se judece recursul formulat de procurori impotriva eliberarii. Aparatorii lui Tender contesta decizia procurorilor, pe care o considera ilegala.
Urmeaza ca, in termen de trei zile, Curtea de Apel Bucuresti sa judece recursul formulat de procurori impotriva deciziei de eliberare a lui Ovidiu Tender.

Tribunalul Bucuresti a revocat, luni, mandatul de arestare emis anterior pe numele omului de afaceri. Ovidiu Tender a fost arestat pe 3 martie, judecatorii prelungind de mai multe ori mandatul, la ce-rerea procurorilor.

Celalalt inculpat din acest dosar, Marian Iancu, este cercetat de Parchet in stare de libertate, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a dispus, pe 3 mai, eliberarea acestuia din arest. Ovidiu Tender este urmarit penal alaturi de Marian Iancu pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.

La data de 20 februarie 2006, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dispus, punerea in miscare a actiunii penale fata de cei doi oameni de afaceri, sub aspectul savarsirii unor infractiuni de natura economica, avand ca rezultat crearea unui prejudiciu la bugetul de stat de aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.