Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a anuntat ieri ca statul roman va intra in posesia definitiva a Castelului Peles prin cedarea acestuia de catre Casa Regala a Romaniei contra sumei de 30 milioane euro, imediat dupa retrocedare.
Potrivit unei propuneri primite de Guvernul Romaniei din partea Casei Regale, statului roman ii va fi cedat Castelul Peles cu bunuri mobile si imobile. Tranzactia vizeaza momentul imediat de dupa retrocedare. Pelisorul va ramane muzeu, respectand dorinta Casei Regale ca obiectivul sa devina sediul acesteia, "Cetatea de Scaun".

Pentru aceeasi suma, Casa Regala cedeaza statului roman Castelul Foisor in intregime, care apartine RAPPS-ului si nu MCC, si care va fi folosit, ca si pana acum, pentru vizite oficiale sau alte activitati ale statului. Vor fi retrocedate familiei regale, in natura, vilele "Ceramica" si "Stavilar". Aranjamentul mai prevede stabilirea statutului Palatului Elisabeta, Casa Regala dorind ca acesta sa fie transformat intr-un Muzeu al istoriei regalitatii romanesti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.