Deputatul PNL Mona Musca a declarat, luni seara, la emisiunea 100%, ca "se incalca pentru a doua oara dreptul de proprietate (al proprietarilor initiali - n.a.) pentru ca se da liber la vinzare si exista inca situatii in care lucrurile nu s-au rezolvat si mai exista litigii la Strasbourg".

"Tare mi-e teama ca sint unii care vor profita de ocazie, vor vinde proprietatile si nu vor fi chiriasi amariti. Vor fi altii care nu sint nici amariti, nici chiriasi. In Parlament nu se mai poate face nimic. A fost votul. Eu fac parte dintre cei 23 care au votat impotriva. Majoritatea deputatilor au votat «pentru». Cred ca din acest moment Traian Basescu are o mare obligatie: respectarea proprietatii in Romania daca vrem sa intram in UE... Daca as fi in locul Domniei sale, nu as promulga o asemenea lege care incalca un drept fundamental al omului".

Dispare interdictia de vinzare de zece ani

Modificarea adusa Legii nr. 112/1995 elimina interdictia de vinzare de zece ani prevazuta in textul initial. Cele mai multe apartamente au fost cumparate de chiriasi in perioada 1998-1999.