Peste 1200 de politisti si jandarmi vor fi detasati in aceasta vara pe litoral pentru a asigura ordinea si linistea publica.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declansat luni , in mod oficial, operatiunea Litoral 2006. Pina la sfirsitul sezonului estival, in luna septembrie, statiunile de pe litoral vor fi impinzite de politisti si jandarmi. Pe biciclete sau pe ATV-uri, insotiti de ciini sau calare, politistii vor patrula in regim non-stop in zona statiunilor si pe drumurile spre litoral. Automobilistii vor fi monitorizati cu dispozitive radar atit din masini cit si din aer, elicopterele unitatii de aviatie MAI urmand a fi prezente pe principalele artere spre litoral.

Vor fi amplasate filtre rutiere pe reteaua drumurilor Nationale A1, A2, DN1, DN2A si DN3A, care colecteaza si ulterior, concentreaza traficul din tara spre Litoral dar si zonele turistice de pe Valea Prahovei. Politistii spera ca sezonul estival 2006 sa fie unul fara evenimente nedorite iar turistii sa se poata bucura astfel de un climat de siguranta.

Cu ochii pe excursionisti, ca pe butelie

Reteta supravegherii video de pe DN 1 va fi aplicata de azi si pe drumul national 2, Bucuresti-Urziceni. Pana la sfarsitul verii, peste o suta de camere vor fi instalate in cele 20 de locatii identificate de politie ca fiind cu cel mai mare risc de acidente. Daca totul va functiona bine, exista planuri pentru astfel de sisteme de monitorizare in alte sase judete si municipiul Bucuresti, inclusiv pe autostrada Soarelui. Banii pentru instalarea camerelor pe DN 2 au fost dati de o asociatie nonguvernamentala, non profit.

102 camere de supraveghere vor functiona, incepand din vara, pe ruta
Bucuresti-Urziceni-Slobozia-Tandarei-Giurgeni. Deocamdata au fost montate doar cateva camere, la Cosereni si la Slobozia. Va urma sectorul Sinesti-Giurgeni, acolo unde accidentele se tin lant, mai ales in week-end.Politistii vor instala camere video si pe autostrada Soarelui, iar traficul va fi supravegheat si cu ajutorul elicopterelor Unitatii de Aviatie a Ministerului Adinistratiei si Internelor. Cu alte cuvinte, toate drumurile spre mare vor fi atent monitorizate si cine calca mai tare pedala de acceleratie, se va trezi cu amenzile acasa. Odata cu instalarea camerelor de supraveghere, detectoarele de radar vor deveni practic inutile.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.