Reforma in sanatate a ministrului Eugen Nicolaescu a imbracat in portocaliu doar marile spitale. in rest, schimbarile dispuse de ministru nu au facut decat sa sparga, pe alocuri, rosul pesedist. in Capitala, spre exemplu, din 40 de spitale, simpatiile politice ale majoritatii directorilor se indreapta, in continuare, spre fostul partid de guvernamant.

La Spitalul Colentina, situatia influentei politice se vede cel mai clar. Conf. dr. Sorin Simion, directorul spitalului, a trecut de la PSD la PNL, cand Conventia Democrata a castigat alegerile. Acum, orice incercare de a ramane la conducere este inutila, pentru ca la "masa verde" s-a decis ca unitatea medicala sa revina PD-ului. In rest, putini directori de spital recunosc care le sunt simpatiile politice si mai rar admit ca ar fi membri ai vreunui partid politic. Dr. Bogdan Jansen, directorul Spitalului Caritas, este unul dintre cei care nu se ascunde ca face parte dintr-un partid. in Partidul National Liberal, el este si unul dintre cei care fac parte din comisia care discuta problemele de sanatate. "Ministrul sanatatii nu are de unde sa stie, peste tot, daca directorii de spitale sunt si membri de partid, pentru ca ei sunt propusi de directorii directiilor de sanatate publica din teritoriu", ne-a declarat dr. Jansen.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.