Operatiunea „Gramofonul“ a debutat in forta si la Bucuresti. Mascatii au intrat pe fereastra in casa unui medic banuit ca vinde filme si jocuri piratate

Operatiunea "Gramofonul" a debutat in forta si la Bucuresti. "Mascatii" au intrat pe fereastra in apartamentul medicului Catalin Lungu, banuit de implicare intr-o retea care comercializeaza CD-uri cu filme si jocuri piratate. Simultan s-a descins si la prietena medicului.

Lungu si prietenul sau, inginerul Adrian Turbat, postasera pe Internet un anunt in care ofereau spre vånzare CD-uri si DVD-uri. Anuntul a fost vazut de ofiteri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din Politia Capitalei. Imediat in actiune a fost cooptat si un procuror.

In locuinta medicului au fost gasite patru DVD-writere, doua CD-writere, o imprimanta foto cu imaginile si titlurile filmelor, programelor si jocurilor. De asemenea, au fost confiscate 5.486 de matrite. Medicul si inginerul sunt cercetati in libertate.

Descinderea a fost organizata ca pentru un "cuib de criminali periculosi". Politistii au batut la usa medicului, dar nu a raspuns nimeni. Aveau pregatit un berbece pentru spart usa, dar fereastra era deschisa, asa ca "mascatii" au intrat pe aici. Apartamentul este la primul etaj al blocului .

Surse din Politie ne-au declarat ca astfel de actiuni vor fi organizate aproape zilnic in Capitala si in toata tara. Cei mai expusi sunt cei care anunta pe Internet ca vånd filme, muzica, jocuri si programe, precum si cei care ofera in sistemul "file sharing" peste 100 de Gb.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.