Marti, Pavel Lucescu a publicat un editorial intitulat „Stolojenita cronica“. Textul de mai jos este o lectura personala a acestui editorial, facuta de fostul consilier prezidential. Titlul ne apartine; nu si eventualele scapari stilistice
Nu sint tocmai o favorita a echipei de jurnalisti hitri, de care timpul si publicul au lipit eticheta de "catavenci". Persoana si vestimentatia mea fac de mult obiectul pamfletelor din revista dumneavoastra si nu exista numar al "Academiei Catavencu" din care sa lipsesc la apel. Sint insa dotata cu un dezvoltat simt al umorului, in ciuda faptului ca am parul vopsit blond, ceea ce instituie - probabil si in ochii dumneavoastra - o oarecare prezumtie de lipsa de inteligenta. Nu m-am simtit niciodata jignita de un text scris cu har, de o caricatura buna ori de un trucaj foto si, in consecinta, nu am simtit niciodata nevoia de a va replica in vreun fel anume.

Un text aparut in numarul de marti al ziarului "Cotidianul" ma obliga insa la o replica. Scris cu un mare deficit de har si de umor, editorialul domnului Pavel Lucescu, intitulat "Stolojenita cronica", prezinta o logica pe care un cetatean mediu, atins de misoginism moderat, o atribuie, de regula, doamnelor blonde. Blonde natural sau vopsit. Firul epic al textului incepe cu descrierea vizitei mele la presedintele Traian Basescu, caruia (prilej de scandal si de bascalie nationala) i-am adus un platou cu prajituri. Firul se rupe insa imediat, cind autorul considera ca e mai bine sa treaca in planul furnizat de colegii sai din mass-media, conform carora as fi discutat cu presedintele despre anuntata restructurare guvernamentala.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.