Campati de doua luni intr-o tabara formata din corturi ale armatei, cei mai mici dintre locuitorii Rastului au pierdut, practic, notiunea patului cald de acasa. De ziua lor, oricine s-ar gandi ca le-ar prinde bine niste hainute, jucarii si dulciuri. Gigi Becali le-a trimis insa mici, vitei la protap si circ. Daca nu ar fi fost subprefectul de Dolj, Becali le-ar fi trimis chiar si alcool. Plina, de obicei, de oameni dezorientati, care se invart, de dimineata pana seara, pe o distanta de vreo 500 de metri, tabara de sinistrati de la Rast era, ieri, pustie pe la orele pranzului. "Muica, se dusera la circ. Ca veni Becali si cica le aduse astora mici cate ceva", rasuna vocea unei batranele care isi postase scaunelul pe "ulita" dintre corturi.

Intr-adevar, spre marginea taberei, sunetele de muzica populara razbateau din ce in ce mai tare. La fata locului, iarmaroc in toata regula. Intr-o parte era amplasata o scena, pe care dadeau ce aveau mai bun cativa artisti populari, iar in coltul opus se descarcau din camioane tot felul de alimente. La doar cativa metri mai incolo, micii sfaraiau de mama focului pe gratare improvizate, iar viteii erau invartiti de zor pe protap.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.