Actionarii rafinariei din Onesti au reluat presiunile asupra autoritatilor

Conducerea companiei Calder-A, proprietarul RAFO Onesti, a solicitat, ieri, conversia datoriilor rafinariei in actiuni, precum si aprobarea, de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a contractului de novatie prin care Calder-A a preluat actiunile RAFO de la Balkan Petroleum.

Managerul general al RAFO Onesti, Marin Anton, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca atitudinea AVAS in acest caz este "cel putin nelalocul ei. Domnul Orasanu (n.r. - presedintele AVAS) ar trebui sa puna mana si sa rasfoiasca dosarul RAFO, ca sa stie despre ce e vorba. Nu trebuie sa se grabeasca sa mai faca fel si fel de declaratii. Nu stiu de unde a aparut acest Orasanu, pe ce ruta a venit", a spus Anton. Replica sa vine dupa ce, conform unor surse oficiale, in cursul saptamanii trecute, Razvan Orasanu, presedintele AVAS, a declarat ca nu isi va da niciodata acordul pentru efectuarea novatiei.

"Demersurile dintre Balkan petroleum si Calder-A au fost rezolvate si a fost incheiat un protocol. De asemenea, am facut toate demersurile pentru a avea un nou contract de novatie. Argumentele ca acest contract de novatie cu AVAS sa fie incheiat sunt reprezentate de situatia financiar-contabila a RAFO, rezultata din bilantul contabil pentru 2005 si primele cinci luni din 2006, de plata catre toti creditorii privati creantelor de dinainte de octombrie 2005 si de platile realizate la bugetul de stat si ceilalti furnizori de servicii si echipamente", a explicat Marian Anton.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.