La Spitalul "Sf. Ioan" din Bucuresti, in aceeasi sectie, au poposit rind pe rind citiva dintre cei mai controversati oameni din Romania, care pe linga probleme de sanatate aveau si niscaiva treburi de impartit cu Justitia: George Constantin Paunescu, Ovidiu Tender, generalul Victor Athanasie Stanculescu, generalul Mihai Chitac, Marin Lutu si fostul director al Loteriei Romane Nicolae Cristea. Toti au in comun faptul ca internarea lor a sosit izbavitoare, taman in momentul in care ar fi trebuit sa fie prezenti intr-un birou de procuror sau intr-o sala de judecata.

"Ce daca s-au internat aici? E vreo problema? Nu e nici o problema. Noi nu luam oameni cu forta si-i bagam in spital. Pentru mine erau pacienti, nu infractori. Pe generalul Chitac l-au arestat in spital. Si la Cristea, si la Tender au venit oameni de la procuratura care stateau cu ei si la raportul de garda", isi aminteste profesorul Dan Georgescu, seful Sectiei medicala, de la etajul patru al spitalului, unde toti acestia si-au tratat durerile.

Cristea si mamica lui

Cu parul alb, la cei aproape 70 de ani ai sai, Georgescu incepe sa povesteasca despre fostii sai pacienti. La inceput, pare putin agitat: "Nu vreau sa ma fotografiati. Reportofonul puteti sa il lasati inchis. Daca vreti sa scrieti, tineti minte". Fiind cel mai recent VIP internat acolo, Nicolae Cristea este primul despre care seful sectiei vorbeste: "Domnul Cristea si mamica lui sint pacienti vechi de-ai spitalului. Ce are Cristea cu Copos, cu Loteria este treaba lui. Daca intrebati pe oricine in spital, o sa va spuna: da, domnul director Cristea este un om dragut, amabil. El a sponsorizat spitalul asta cu doua masini".

Diagnosticul pe care Cristea l-a primit la externare nu este comentat de Georgescu. "Este o problema de confidentialitate a relatiei cu pacientul", spune el.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.