Adriean Videanu admite ca gripa aviara este mai degraba o nebunie intretinuta artificial. si ca, la margine de Bucuresti, se traieste in stilul anilor ‘50. Ca o gluma, poate fi vorba chiar de o atractie turistica.

Capital: Am ajuns de rasul curcilor. Unde este capitala de tara care adera la UE in 2007 ? Oare se cresc porci si la Paris ?

Adriean Videanu: Este o decizie greu de luat, pentru ca pe de o parte este inacceptabil ca intr-o capitala europeana sa se creasca gaini si porci. Vreau sa va spun ca sunt chiar stradute centrale ale Bucurestiului unde se cresc animale. Iar acest lucru este absolut inadmisibil, dar la fel de adevarat este ca la periferie nici nu stii exact daca este capitala europeana sau un sat. Pe de alta parte, insa, nu prea avem cum sa reparam aceste greseli atat de repede.

Capital: De ce ?

Adriean Videanu: Avem un Bucuresti cu istoria si traditia lui, de care sunt obligati toti sa tina cont. Eu am tinut foarte mult sa arat ca avem nevoie ca Bucurestiul sa fie privit ca o singura autoritate administrativa. Ceea ce eu am propus, fara a aduce atingere autonomiei locale, a fost consolidarea bugetului. Astfel incat sa punem impreuna resursele si sa incepem proiectele majore. Cred ca ar fi fost important sa avem aceasta disponibilitate politica pe care nu am reusit sa o rezolvam cu colegii liberali. Acestia ne-au amanat pana in 2008. pe motiv ca stricam un anumit echilibru la nivelul Capitalei.

Capital: Exista tot mai multe voci care spun ca v-ati grabit sa anuntati proiecte, dar nici unul nu este inca palpabil.

Adriean Videanu: Sunt un om care-si masoara foarte atent pasii. Am incercat sa fiu, ca reprezenentant al administratiei publice, cat mai transparent. Din pacate, poate ca eu nu am comunicat suficient sau poate ca mass-media nu a avut rabdarea sa inteleaga exact ceea ce am vrut sa transmit, dar cert este ca, din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Am elaborat proiecte de peste cinci miliarde de euro, am lansat studiile de fezabilitate pentru ele, am edificat resursele pe care le pot disponibiliza pana la sfarsitul mandatului meu, pentru ca municipalitatea are numai 30% din veniturile Bucurestiului, restul fiind la sectoare. Asa ca am utilizat gradul de indatorare si am stabilit toate prioritatile.

E adevarat ca am cheltuit timp. In desfasurarea unui proiect sunt trei etape importante, iar, conform legii in vigoare, cine analizeaza termenele isi da seama ca dureaza macar un an si jumatate pana la lansarea efectiva a unui proiect. Aici este eroarea mea si anume faptul ca, in momentul in care am prezentat planul de dezvoltare, unii ziaristii au crezut ca peste noapte proiectele vor deveni realitate. si au inceput sa intrebe, iar eu a trebuit sa fac eforturi suplimentare pentru a explica procedurile. Nu as fi putut sa stau sa astept sa refac doar o parte din drumuri, asa ca am decis sa elaborez un program coordonator care sa-mi permita sa nu blochez Bucurestiul.


Despre autor:

Capital

Sursa: Capital


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.