In curand s-ar putea sa scoatem bani din buzunar pentru a putea ajunge cu masina la mare sau pe Valea Prahovei avand in vedere intentia autoritatilor de a implementa un sistem de taxare pentru accesul pe autostrazi

Autostrazile care vor fi construite in Romania vor avea sisteme de taxare pentru a permite fie recuperarea investitiilor fie achitarea costurilor de intretinere, a declarat, miercuri, pentru Rompres, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), Liviu Dinboiu. "Toate aceste autostrazi au prevazute in proiect instalarea unor puncte de taxare si este posibil sa fie instalate astfel de sisteme pe Autostrada Bucuresti - Brasov pentru recuperarea investitiei de catre CNADNR sau pe Autostrada Soarelui", a spus Liviu Dinboiu.

Autostrada Soarelui, care face legatura intre Bucuresti si Constanta, va fi prevazuta cu o astfel de statie moderna dupa finalizarea lucrarilor, cel mai probabil in 2010. "Vom instala o noua unitate de taxare la Cernavoda, pentru care se face acum studiu de fezabilitate. De asemenea, in proiectul autostrazii este prevazuta o statie de taxare si la iesirea din Bucuresti si vom vedea daca o vom face", a precizat Dinboiu. Oficialul a amintit exemplul Ungariei, unde este impusa o taxa de utilizare a infrastructurii pe autostrada, care este colectata de administratia autostrazilor si nu de cel care le intretine.

Peste 650 de km de autostrada cu plata

Potrivit graficului Ministerului Transporturilor, in 2006 vor fi finalizati peste 17,5 kilometri de autostrada pe tronsonul Fetesti - Cernavoda, 3.451 kilometri de drumuri nationale vor fi modernizate, la care se adauga 26,7 de kilometri de varianta ocolitoare - Timisoara Nord si Craiova Nord.

In acest an sunt in executie 382,6 kilometri de autostrada pe tronsoanele Drajna - Fetesti - Cernavoda, varianta de ocolire Sibiu, autostrada Transilvania pe tronsoanele Campia Turzii - Gilau, Suplacu de Barcau - Bors, varianta de ocolire Pitesti si autostrada Bucuresti - Brasov. Se vor afla in executie circa 1.773 de kilometri de drum national si 83,3 kilometri de variante ocolitoare - Timisoara Nord, Craiova Nord, Cluj-Napoca, Ploiesti Vest si centura de Nord a Bucurestiului.

In 2007 se vor finaliza 78 de kilometri de autostrada: Drajna - Fetesti, centurile Sibiu si Pitesti, respectiv 293,2 kilometri de drumuri nationale. Vor fi modernizati 2.435 de kilometri de drumuri nationale si se vor afla in constructie circa 585 kilometri de autostrazi. in 2008 se vor finaliza circa 170 de kilometri de autostrada pe Bucuresti - Brasov si vor fi in constructie circa 838 de kilometri de autostrada pe Coridorul IV - autostrada Cernavoda - Constanta, autostrada Brasov - Bors si autostrada Bucuresti - Brasov. Peste 474 de kilometri de drumuri de centura se vor afla in executie in 2008, circa 71 de kilometri urmand sa fie finalizati in acelasi an.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.