Reprezentantul Executivului a primit locuinta inaintea a 500 de familii

Prefectul Brasovului, Leonard Aurelian Danu, care s-a remarcat in ultimele saptamani prin plecarea in Polonia in plina criza a gripei aviare, este implicat intr-un nou scandal. Prefectul a obtinut preferential de la RIAL SRL (societate care administreaza patrimoniul locativ al municipiului Brasov) o locuinta pe motiv ca se incadra in cazurile sociale!

Brasovenii, discriminati de RIAL

De la RIAL am aflat ca aproximativ 500 de familii asteapta la rand sa primeasca o casa. Dintre toti, prefectul Danu a fost cel ales pentru a primi o locuinta sociala, pentru care plateste, lunar, in jur de 900.000 de lei vechi chirie. A avut un punctaj bun: locuinta de pe str. Republicii a fost retrocedata fostului proprietar, e familist si are copii in intretinere, si el, si sotia sunt bugetari si avea o persoana cu handicap in intretinere. Nu comentam faptul ca unul dintre criterii este neconstitutional, adica cel legat de locul de munca (de unde se vede ca romanii nu sunt inca egali in fata legii).

Sorin Paltanea, directorul general al RIAL si presedintele Comisiei de atribuire a locuintelor sociale (din care mai fac parte cei doi viceprimari ai Brasovului), a incercat sa explice modul in care s-a facut selectia: "Locuinta era intr-o stare deplorabila, iar acordarea locuintei domnului Danu s-a facut in acord cu criteriile de evaluare a cazurilor sociale. Fetei care statea in casa i-am gasit o noua locuinta, cu acceptul tutelei, pe Strada Lanii. Datoriile la chirie, de vreo 10 milioane de lei vechi, vor fi preluate de noul chirias". Mai mult, Paltanea spune ca fata chiar a transmis o cerere, prin care solicita o locuinta mai mica, pentru care chiar a semnat o declaratie notariala, in prezenta tutorelui.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.