In acest an va fi reluat programul de stimulare a innoirii parcului national auto, fondurile totale alocate de Guvern in acest sens fiind de 49,5 milioane de RON.

Stimulare - Potrivit unei Ordonante de urgenta adoptata ieri, orice proprietar sau mostenitor al unui autoturism uzat poate beneficia de prima de casare in valoare de 3.000 de RON, nivel similar celui de anul trecut. Beneficiarii trebuie sa se inscrie la un producator validat pentru achizitionarea unui autoturism nou, sa predea autoturismul uzat spre casare unui operator economic autorizat, obtinand un certificat de distrugere. Suma obtinuta ca prima se acorda o singura data si se va scadea din pretul de achizitie al unui autoturism nou. Fondurile de 49,5 milioane de RON vor fi alocate din Fondul pentru Mediu.

Programul se aplica, in limita sumei alocate, pana la data de 12 decembrie 2006. Actul normativ interzice omologarea pentru circulatie si reinmatricularea unui autoturism uzat predat spre casare, precum si reutilizarea caroseriei, sasiului sau motorului acestuia. Comercializarea ulterioara a autoturismelor uzate sau introducerea spre utilizare a caroseriei, sasiului sau motorului automobilului casat se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 la 20.000 de RON.

Conditii pentru producatori

DOCUMENTATIE Producatorii si importatorii autorizati sau distribuitorii autorizati care doresc sa se inscrie in program trebuie sa depuna la Administratia Fondului pentru Mediu o documentatie, care va fi asimilata proiectelor de mediu. Administratia va analiza documentatia si dupa aprobarea cererilor, va face publica lista producatorilor validati. "Obiectivul aplicarii acestor prevederi este diminuarea poluarii prin scoaterea din uz a autoturismelor vechi", a declarat ministrul mediului, Sulfina Barbu.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.