Sorin Oprescu si-a anuntat ieri demisia din functia director al Spitalului Universitar, urmand sa-si pastreze functia de senator in Parlamentului Romaniei

Presedintele interimar al PSD Bucuresti a protestat fata de pachetul de legi privind reforma in sanatate, in special noul pachet de legi al spitalelor, care prevede ca functia de director de spital este incompatibila cu cea de senator. Oprescu a lansat o serie de critici dure la adresa actualului ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ‘’un ministru ce nu stie respectul pentru semeni, profesionisti, viata chinuita din sistemul sanitar, datorata anilor de invatatura, sacrificilor pentru bolnavi’’.

Oprescu a mai precizat ca se desparte de spital dandu-si demisia din functia de director, pentru ca a vazut "ce inseamna visceralitatea atunci cand vine vorba de halatul alb".

Sorin Oprescu a declarat ca ii este "al dracu" de greu sa renunte la aceasta functie si a multumit colegilor pentru sustinere. "E foarte de greu pentru mine. Si daca v-as spune ca nu, v-as minti. Las in spate un spital fara datorii. Ce s-a spus despre acest spital, despre Sorin Oprescu, a fost de la inceput si pana la sfarsit o minciuna", a spus senatorul PSD. El a mentionat ca isi doreste sa ramana in politica pentru ca in continuare crede ca mai este loc de mai bine.
Pana la numirea unui director interimar al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, institutia va fi condusa de medicul Dorin Ionescu. Potrivit noilor reglementari intrate in vigoare, Ministerul Sanatatii si Directia de Sanatate Publica urmeaza sa numeasca directorii interimari la cele 460 de spitale din Romania, pana cand posturile vor fi ocupate prin concurs.

Cu o zi in urma, senatorul social-democrat declarase intr-o emisiune televizata ca renunta la Spitalul Universitar "din respect fata de lege". "Un pachet aberant de legi care prevedea ca nu mai am dreptul sa imi exercit functia de director, plus doua ordonante aberante respinse de Curtea Constitutionala pe motive de neconstitutionalitate (...) Nu abandonez nici o lupta, dar as vrea sa intelegeti ca eu am avut intotdeauna respect fata de lege. Legile astea nu au fost trecute prin parlament, s-au produs prin asumarea raspunderii. Marea majoritate a lor nu prevad decat faptul ca nu ai voie sa mai faci absolut nimic. Sa ai doar o singura functie si sa profesionalizeze functia de director batand din palme. Lucrurile astea nu se pot face peste noapte, dar eu respect o lege, o lege care pe data de 28 incepe sa actioneze", a declarat Oprescu. Senatorul PSD a declarat ca nu va renunta insa la profesia sa. "In calitate de profesor universitar, sef de sectie la Spitalul Universitar. Nu poate sa-mi spuna nici PNL si nici al partid cu trebuie sa operez", a sublinat Oprescu.

Nicolaescu, pe lista remaniatilor

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, este pe cale sa fie remaniat. Surse din interiorul PNL vorbesc despre posibilitatea ca, in cazul in care coalitia va forta restructurarea unuia dintre ministrii PNL, acesta sa fie Eugen Nicolaescu. In schimb, Nicolaescu ar urma sa fie desemnat la sefia Curtii de Conturi, iar in locul sau la Ministerul Sanatatii sa fie propus senatorul Dan Sabau. Desi nu s-a discutat oficial in forurile de conducere ale PNL, aceasta varianta este vehiculata de unii lideri liberali.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.