Odata cu apropierea sezonului cald, in Romania isi fac aparitia furtunile. Ploile puternice si grindina au afectat, in weekend-ul trecut, mai multe localitati din judetele Buzau, Vaslui, Vrancea si Prahova.

PRAPAD - Zeci de case din patru comune buzoiene au fost inundate, mai multe fantani au fost colmatate si viile au fost batute de grindina, in timpul unei furtuni puternice care s-a abatut, duminica seara, asupra judetului Buzau. Comunele afectate de inundatii sunt Cislau, Catina, Viperesti si Siriu. La Viperesti, DN 10 a fost blocat de aluviuni scurte de pe versant, iar la Siriu, la kilometrul 80, traficul rutier a fost intrerupt temporar din cauza caderilor de pietre de pe versanti, pe o portiune de 50 de metri. Grindina a afectat mai multe comune si din partea de nord-vest a judetului Vaslui. In localitatile Bacesti, Vulturesti, Stefan cel Mare si Zapodeni bucatile de gheata au ajuns la dimensiunea oului de gaina. De asemenea, drumul national care face legatura intre Negresti si Vaslui a fost acoperit, pe mai multe sectoare, de aluviuni aduse de torenti de pe versantii din zona.

O furtuna puternica ce a durat aproximativ o jumatate de ora a produs, duminica seara, pagube insemnate si in mai multe localitati vrancene, afectand cateva zeci de case, doua drumuri judetene, precum si culturi de vita-de- vie. Un numar de 26 de familii dintr-un sat prahovean au ramas izolate, trei poduri au fost afectate si cinci hectare de teren au fost inundate, in urma unei ploi torentiale produse duminica dupa-amiaza in comuna Cerasu, judetul Prahova.

Fulger ucigas

TRAGEDIE Un cioban din comuna Bistrita Bargaului a fost lovit mortal de un fulger, duminica dupa-amiaza. Barbatul se afla cu oile la pascut, descarcarea electrica ucigand si trei animale din turma. Tot din cauza furtunii, duminica dupa-amiaza a izbucnit un incendiu in orasul Nasaud. Nu au existat victime. Valoarea pagubelor a fost evaluata la aproximativ 6.000 RON.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.