Guvernul a facut cadou 240 de milioane de lei vechi firmei care a tiparit fluturasii cu premierul Tariceanu la pretul de 320 de lei bucata. In urma unei "selectii de oferte" realizate de "Cotidianul" la trei tipografii diferite, pentru o lucrare cu aceleasi caracteristici tehnice preturile obtinute au fost de 250, 260, respectiv 270 de lei bucata. La un contract de peste patru milioane de fluturasi, Guvernul putea face lejer o economie de 240 de milioane. Premierul Tariceanu a aruncat ieri toata raspunderea pe seful Agentiei pentru Strategii Guvernamentale, afirmind ca n-a fost consultat la tiparirea materialelor publicitare.

Intre "selectia de oferta", realizata de Guvern, si cea facuta de "Cotidianul" rezulta o diferenta de minimum 240 de milioane de lei. Altfel spus, atit putea economisi Guvernul daca mai intreba, la intimplare, doua-trei firme specializate in tiparirea de materiale promotionale.

Pe piata existau oricind trei oferte mai mici

Potrivit contractului incheiat pe 15 mai, cu o zi inaintea Raportului de tara, intre firma Epon Business Solutions SRL si Agentia pentru Strategii Guvernamentale urmau sa fie tiparite patru milioane de fluturasi la pretul de 320 de lei bucata. Valoarea contractului se ridica la 1.280.000.000 de lei vechi.

"Cotidianul" a solicitat telefonic trei oferte pentru o lucrare cu caracteristici absolut identice, de la trei tipografii diferite: una din Ploiesti, una din Bacau si una din Bucuresti. Preturile obtinute de noi nu au mai fost "negociate" ulterior. Tipografia din Bucuresti a cistigat "selectia de oferte" a "Cotidianului", cu un pret de 250 de lei vechi pe bucata, urmata indeaproape de tipografia bacauana (260 de lei) si de cea din Ploiesti (270 de lei). Diferenta rezultata dintre cel mai prost pret obtinut de noi si cel la care a contractat lucrarea Agentia pentru Strategii Guvernamentale este de 240 de milioane de lei vechi.

Lui Tariceanu nu i-a placut poza

"Nu am fost nici instiintat si nici consultat si, ca sa va conving, va spun ca as alege o alta poza", a incercat o cochetarie premierul Calin Popescu Tariceanu. El nu a dezaprobat insa actiunea "individuala" a Agentiei pentru Strategii Guvernamentale. "Premierul apare acolo ca simbol al Guvernului si nimic altceva. Nu am incercat nici un moment sa-mi atribui merite dincolo de ceea ce am facut pentru integrare", a explicat Tariceanu.

Pe fluturasi apare doar poza premierului, pe fond portocaliu cu albastru, pe care sta scris "Europa 2007". "Va faceti o imagine deformata asupra activitatii primului-ministru. Exista structuri care au in sarcina componenta de comunicare a Guvernului si care decid pe aceste lucruri", a precizat premierul.

"Va spun foarte clar. Nu este un produs de care sa ma fi ocupat. Imaginati-va ca in loc de intilnirea cu Olli Rehn si Barroso stateam sa dau bun de tipar pentru fluturasi", a insistat Tariceanu. Intrebat daca va cere retragerea de pe piata a fluturasilor si va dispune sanctionarea sefului Agentiei, premierul a incheiat brusc conferinta de presa.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.