Asociatia Romana a Operatorilor de Duty Free sustine ca ministrul Justitiei, Monica Macovei, promoveaza o ordonanta de urgenta prin care se urmareste "desfiintarea intempestiva" a acestei activitati, se arata intr-un comunicat al asociatiei. Reprezentantii asociatiei precizeaza ca activitatea de duty-free este reglementata de Legea 132/2003, care prevede acordarea de catre Ministerul Finantelor Publice a unei licente, a carei durata de valabilitate este prestabilita la cinci ani.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Ministerului Justitiei a declarat pentru Mediafax ca desfiintarea activitatii duty-free se aliniaza cerintelor UE, iar ordonanta de urgenta a fost aleasa pentru ca un proiect de lege, care ar trebui aprobat de Parlament, ar dura prea mult.

Reprezentantii asociatiei spun ca operatorii de duty-free aduc bugetului de stat circa 700 de miliarde de lei anual, in conditiile in care cei peste 18 milioane de calatori care tranziteaza granitele Romaniei cheltuiesc in magazinele duty-free 150 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.