Procurorii Parchetului General l-au scos de sub urmarire pe Sorin Ovidiu Vintu in dosarul FNA. Omul de afaceri era acuzat de instigare la abuz in serviciu.
Biroul de presa al Ministerului Public a comunicat ieri pentru MEDIAFAX ca procurorul care a instrumentat dosarul FNA a decis scoaterea de sub urmarire penala a lui Sorin Ovidiu Vintu, insa seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata nu a dat o solutie definitiva inca.

In dosarul FNA, Ioana Maria Vlas era acuzata de inselaciune pentru ca, in calitate de presedinte al firmei SOV Invest, in perioadele 1 aprilie-1 decembrie 1999 si 1 martie-20 aprilie 2000, prin mijloace frauduloase, ar fi indus si mentinut in eroare 13.200 de investitori la Fondul National de Acumulare, carora le-ar fi pricinuit o paguba de peste 25 de miliarde de lei. In dosarul FNA au mai fost trimisi, initial, in judecata Sorin Ovidiu Vintu, Ioana Maria Vlas, Nicolae Popa (fost director al grupului de firme Gelsor), Liviu Istrate (fost director al Bancii Agricole), Gavril Batrin si Teodor Irimia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.