Tribunalul Bucuresti a respins ieri, ca fiind neintemeiata, cererea Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, privind emiterea unor mandate de arestare preventiva, pentru 30 de zile, pe numele cetatenilor americani.
Reprezentantul Parchetului a declarat imediat recurs impotriva deciziei instantei, acesta urmand a fi judecat la Curtea de Apel Bucuresti. Cei doi americani nu au fost prezenti in sala, fiind reprezentati de avocati. Vicepresedintele Rompetrol Philip Stephenson si Colin Richard Hart, reprezentant al firmei cipriote Saltville LTD., sunt urmariti penal, in dosarul Rompetrol, fiind acuzati de procurori de savarsirea mai multor infractiuni de natura economica, printre care manipularea pietei de capital, precum si constituirea unui grup infractional organizat transfrontalier.

O alta acuzatie adusa celor doi americani este cea de spalare de bani si asociere la savarsirea de infractiuni. Procurorii au solicitat Tribunalului Bucuresti arestarea celor doi cetateni americani, pe motiv ca acestia se sustrag urmaririi penale parasind teritoriul Romaniei. In acelasi dosar, nu cu mult timp in urma, instantele bucurestene au hotarat ca Dinu Patriciu sa fie cercetat in stare de libertate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.