Citeva clanuri fac legea in CNSAS. Personaje angajate de fostul vicepresedinte Mihai Gheorghe si-au adus, la rindul lor, rubedeniile.

"Oamenii lui Mihai Gheorghe." Astfel sint inca generic numiti in CNSAS cei care au fost angajati pe vremea cind reprezentantul PSD in Colegiu era vicepresedinte si care au ajuns sa detina in scurt timp functii-cheie in institutie. Dupa absenta de aproape doi ani de la sedintele de Colegiu si demisia din 2004 a acestuia, ei si-au intarit cu succes pozitiile sub conducerea lui Gheorghe Onisoru, iar acum incearca sa se adapteze noului Colegiu.

"Daca nu-si dadea demisia, plecam eu"

Familia Pop este una dintre cele mai cunoscute din CNSAS. Mariana Pop, fost director economic, actualmente sef Serviciu buget-finante, are alaturi la serviciu ambele fiice, cea mare, Ana-Maria Coman, fiindu-i pentru o perioada chiar subordonata. "Fata cea mare a fost angajata inaintea mea in CNSAS, ca secretara a lui Mihai Gheorghe. Eu am venit dupa aceea pentru ca domnul Mihai Gheorghe ma stia dinainte ca specialist - am fost controlor delegat in Ministerul Finantelor - si a spus ca are nevoie de mine", declara Mariana Pop. Pentru ca in organigrama Ana-Maria aparea ca subordonata mamei, dupa aparitia Legii 161/2003 privind asigurarea transparentei si sanctionarea coruptiei, aceasta a fost mutata la Directia de comunicare.

In urma cu doi ani, directoarea economica, aflind ca se scoate la concurs un post de informatician, si-a indemnat si fata cea mica sa vina la CNSAS. "Teodora, fata cea mica, lucra la o firma si era prost platita. Atunci m-am dus ca orice om simplu la domnul Nicolescu (n.r. - cel care a detinut dupa plecarea lui Gheorghe functia de vicepresedinte) si l-am intrebat daca se poate inscrie si fata mea. El mi-a zis ca nu-i nici o problema, ca-i concurs", isi aminteste Mariana Pop, care sustine ca fetele ei nu au fost favorizate niciodata.

"Stiu ca se spune ca am fost omul lui Mihai Gheorghe, insa eu nu am lucrat numai in institutii publice si am fost mereu atenta sa respect legea. Cind i-am spus si lui asta, a plecat. Iar daca nu-si dadea demisia, plecam eu", mai povesteste Mariana Pop.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.