Aproximativ 140 de autocare si 100 de microbuze cu sindicalisti din tara sunt asteptate sa soseasca, azi, in Capitala, pentru a participa la mitingul organizat de CNSLR-Fratia. Astfel, circulatia rutiera pe Bulevardul Unirii va fi blocata intre orele 11.30 si 15.00, informeaza Politia Capitalei. Potrivit Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, cele aproximativ 140 de autobuze si 100 de microbuze cu sindicalisti vor sosi in Capitala incepand cu ora 10.00, si ii vor duce pe sindicalisti in Piata Constitutiei, locul de desfasurare a mitingului, dupa care vor merge spre Bulevardul Aviatorilor, de unde ii va lua pe acestia dupa terminarea protestului. Presedintele CNSLR-Fratia, Marius Petcu, anunta, saptamana trecuta, ca aproximativ 15.000 de sindicalisti ar urma sa participe la mitingul organizat in Bucuresti. El a declarat ca mitingul de marti este unul "al solidaritatii", la care ar urma sa participe si membri ai altor trei confederatii sindicale - BNS, CSDR si "Cartel Alfa", fiind sustinute revendicari comune.

Recastigarea dreptului la greva

Sindicalistii sunt preocupati in special de venituri, cerand cresterea salariilor pentru angajatii din industrie, comert, servicii si pentru personalul din sistemul bugetar, de calculul corect si actualizat al valorii cosului minim de consum lunar, respectarea drepturilor castigate prin contractele colective de munca, precum si infiintarea tribunalelor muncii. Potrivit liderului sindical, s-a decis trecerea la proteste de strada dupa ce solicitarile trimise Guvernului si Parlamentului au ramas fara raspuns.

Petcu a amintit ca, in 28 aprilie, au fost organizate proteste la sediile prefecturilor, la care sustine ca au participat in total aproximativ 6.000 de sindicalisti. Sindicalistii sustin ca nu sunt interesati de demisia Guvernului, ci de responsabilizarea acestuia si ca, daca nici protestul de strada nu va avea efect, nu exclud posibilitatea unei greve generale. Petcu a mai spus ca sindicatele vor cere, la mitingul de saptamana viitoare, si recastigarea dreptului la greva, intrucat sunt in imposibilitatea de a declansa o greva care sa nu fie declarata ilegala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.