Tarja Halonen, presedintele finlandez va efectua o vizita oficiala in Romania, in perioada 9-11 mai, informeaza Administratia prezidentiala

Programul vizitei Tarjei Halonen cuprinde convorbiri cu seful statului roman, cu premierul Calin Popescu Tariceanu si intalniri cu presedintii Senatului si Camerei Deputatilor.

De asemenea va sustine o alocutiune in fata Camerelor reunite ale Parlamentului. Tarja Halonen se va intalni si cu primarul general al Capitalei, Adriean Videanu.

Discutiile celor doi sefi de stat se vor centra pe stadiul de pregatire a Romaniei pentru asumarea calitatii de membru al UE la 1 ianuarie 2007. Aceasta in contextul preluarii peste aproximativ doua luni a conducerii Consiliului UE de catre Finlanda.

Alte chestiuni abordate vor fi cooperarea bilaterala si problemele pe care le are inca Romania in anumite domenii in vederea aderarii la UE, precum securizarea frontierelor si combaterea criminalitatii organizate, in care Romania poate beneficia in continuare de experienta valoroasa a Finlandei.

Vor fi abordate, de asemenea, subiecte legate de situatia din Balcanii de Vest, regiunea Marii Negre, Irak, Iran, precum si aspecte ale procesului de pace din Orientul Mijlociu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.