Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, a declarat la BBC ca este de asteptat, in urmatoarea perioada, trimiterea in judecata a unor parlamentari cercetati pentru coruptie.

Declaratia survine in urma prezentarii raportului Transparancy International Romania cu privire la evolutia luptei anticoruptie. Potrivit raportului, eficienta DNA trebuie confirmata prin trimiteri in judecata.

Daniel Morar afirma ca in circumstantele date, activitatea DNA este eficienta: "Din octombrie anul trecut, de cand DNA-ul si-a redobandit competenta de cercetare a parlamentarilor, au fost incepute anchete mari. Sunt noua parlamentari sau fosti parlamentari pusi sub invinuire, dintre care doi au fost trimisi in judecata in fata inaltei Curti de Casatie si Justitie", a explicat dl Morar.

"De asemenea, a precizat seful DNA, sunt anchetate in dosare fapte legate de achizitiile publice la institutii publice importante, la Societatea Romana de Radio, la Administratia Generala a Penitenciarelor, la Ministerul Apararii."


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.