Copilul de 3 ani a ratacit doua nopti prin padure

La tara, copii lasati in voia sortii isi gasesc loc de joaca pe culmile celor mai inalte dealuri. Unii insa nu mai gasesc drumul spre casa, asa cum a patit un baietel de numai trei anisori, care s-a ratacit prin padurea deasa.

Micutul Radu, din comuna buzoiana Chiliile, a plecat sa se joace cu fratii lui mai mari si din acel moment nimeni nu l-a mai vazut. Sambata a devenit astfel o zi blestemata pentru familia Nicolae. Oamenii au rascolit tot satul, au cutreierat pe dealuri, strigandu-l pe copilas, dar fara nici un rezultat. Disperarea cuprinsese intreaga familie. Noaptea, cu mainile batatorite de munca si arse de soare, mama isi mangaia ceilalti sase copii ramasi si isi inabusea plansul ca sa nu-i trezeasca. Se gandea la micutul ei care statea fara apa, fara mancare si fara jucariile lui din lemn. Dimineata, impreuna cu barbatul, vecinii din sat, politistii de la post si jandarmii sositi in ajutor porneau din nou in cautarea lui Radu. Asa au trecut doua nopti si aproape trei zile.

Luni in zori in Chiliile au sosit, parca desprinsi din filme, agentii firmei BGS, aflati sub conducerea lui Bogdan Oprea. Auzisera la Bucuresti necazul si, asa cum participasera si la cautarile altor copii, s-au mobilizat rapid. Au plecat prin rape si paduri in cautarea lui Radu Nicolae. "Nu am avut nici o strategie de cautare, pentru ca au trecut trei zile de la disparitie si nu avem indicii concrete nici de la politie, nici de la sateni", ne-a spus Bogdan Oprea. Parintii copilului erau atat de socati incat nu mai puteau povesti nimic. "Stiu ca era imbracat intr-o geaca verde, un pulover rosu si o ca-ciulita legata de gat. Ma gandesc cum rezista copilul meu in padure. Imi este teama ca il vom gasi mort", au fost singurele cuvinte pe care le-a putut spune Nicoleta, mama copilului.

Terenul grav accidentat si vremea rece de ieri nu dadeau nici o sansa de cautare urcand dealurile la pas. Insa ATV-urile aduse de BGS au razbit prin noroaiele in care se afundau picioarele pana la genunchi. Dupa doua ore de "puricat" paduri si dealuri, s-a dat vestea in sat: baietelul e viu! In momentul in care prin statiile firmei BGS s-a auzit "copilul a fost gasit viu!", tot satul a rasunat de bucurie.

Doi agenti BGS au gasit baiatul pe un deal impadurit, intr-un loc unde abia ajungea un om matur. "Cand l-am vazut acolo nu ne venea sa credem, parca era o naluca. Statea in fund pe pamant, cu caciulita trasa pe ochisori. Nu l-ar fi vazut nici din elicopter, acolo. Am ajuns langa el si pentru cateva secunde am plans de fericire", ne-a povestit Marius Marica, unul dintre salvatori.

Copilul a fost dus in sat, de unde a fost transportat de urgenta la spital. Prea micut si prea speriat, Raducu nu a putut sa articuleze decat cuvantul "mama". "De cand am plecat in aceasta actiune pana in momentul in care am gasit baietelul m-am gandit numai la copilul meu, ce s-ar fi intamplat daca ar fi disparut", ne-a spus, la plecare, Dan Pucheanu, un alt salvator BGS.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.