Conform declaratiei sefului statului, ne vom integra complet in UE abia dupa 10 ani de la aderarea efectiva si va trebui sa continuam reformele in domeniile cu probleme pentru a putea face fata ritmului impus de institutie

"Integrarea completa a Romaniei in UE este un proces care se va incheia la 5, 6 sau 10 ani dupa intrarea Romaniei in UE la 1 ianuarie 2007 si va trebui sa continuam reformele'', a declarat presedintele Traian Basescu, citat de Rompres.
Presedintele a participat, la Bruxelles, la lucrarile Forumului "Provocari Transatlantice in Era Globalizarii" si s-a intalnit cu comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, cu care a discutat despre raportul de monitorizare din 16 mai.

"Evaluarile noastre, legate de raport, prezentate frecvent de mine, se confirma: avem indreptatirea sa ne asteptam ca raportul din 16 mai sa fie un raport pozitiv, care nu va recomanda activarea clauzei de amanare", a afirmat Basescu. Presedintele roman i-a transmis lui Rehn ca spera ca in iunie Consiliul de Ministri sa decida intrarea Romaniei in UE la 1 ianuarie 2007. Basescu a remarcat ca participantii la forum au o abordare asemanatoare cu cea a Romaniei referitoare la situatia statelor din Balcanii de Vest si din zona Marii Negre, ceea ce confirma faptul ca politica externa a tarii noastre este "bine asezata".

"Discutiile din cadrul forumului au vizat si garantarea unei solutii energetice pentru Europa, proces ce presupune identificarea unor resurse energetice si a unor sisteme de transport alternative al energiei", a spus presedintele. El a avut de asemenea o intalnire cu generalul James Jones, comandantul suprem al Fortelor Aliate in Europa, dandu-i asigurari ca ne vom mentine angajamentele militare referitoare la Afganistan, Bosnia-Hertegovina si Kosovo.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.