Dezvoltarea retelei de supermagazine din Capitala a facut ca infractorii - indivizi mereu la panda, aflati in pas cu ultimele noutati in materie de infractiuni - sa descopere noi posibilitati de imbogatire.

Cu toate ca sunt pazite, parcarile centrelor comerciale amplasate la periferiile Capitalei sunt de ceva vreme mana cereasca pentru hotii care nu se sfiesc sa fure masini chiar de sub nasul proprietarilor aflati la cumparaturi.

Cel mai vizat centru comercial din Capitala e "Cora" din Pantelimon. Parcarea magazinului atrage ca un magnet gruparile de hoti de masini care si-au facut un obicei sa ii lase cu "ochii in soare" pe cei care vin sa isi faca aici cumparaturile. Pe luna, cam patru soferi se intorc pe jos acasa dupa ce au dat o raita prin Cora. Pe locurile urmatoare se situeaza "Selgros" Berceni si "XXL" Pantelimon, magazine din parcarile carora infractorii fura mai ales Dacii-papuc.

De la inceputul anului, in Bucuresti nu mai putin de 570 de soferi au ramas cu buza umflata dupa ce hotilor le-au placut atat de mult masinile lor incat le-au furat. Fie noapte, fie zi, infractorii au "lovit" fara mila, folosind chei potrivite, "mesterind" contactele autoturismelor de care li s-au lipit ochii, luand pe sus masina cu ajutorul platformelor sau profitand de naivitatea proprietarilor care au lasat cheile in contact ori in portiere. Statisticile spun ca ziua preferata de indivizii indragostiti de automobilele altora e joi, cu program de "lucru" cuprins in intervalele orare 6.00 - 12.00 si 18.00 - 6.00. Bineinteles nici in celelalte zile ale saptamanii soferii nu trebuie sa lase garda jos, pentru ca hotii de masini sunt cu ochii pe ei.

Topul marcilor preferate de hoti

Ca orice infractori care se respecta, hotii de masini nu fura la intamplare orice ce le cade in mana, ci numai anumite marci. Ei se orienteaza catre autoturismele de care pot scapa usor fie dezmembrate ca piese de schimb, fie ca masini la mana a doua. In ceea ce priveste automobilele romanesti, topul preferintelor hotilor se prezinta astfel: Dacia 1310 Berlina, Dacia 1310 Break si Dacia 1305. La capitolul autoturisme straine furate marca preferata a infractorilor este BMW, urmata de Mercedes, Volkswagen, Audi, Ford, Skoda si Renault.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.