"Traditionala" manifestare a yoghinilor lui Gregorian Bivolaru s-a desfasurat prima oara in Tartasesti- Dambovita. Acum, ea are loc cu mare fast la Baile Herculane, locul in care mama lui Grig obisnuia sa mearga in tinerete.

Putini stiu ca primele manifestari in grup ale adeptilor lui Gregorian Bivolaru aveau loc intr-o curte saracacioasa din comuna damboviteana Tartasesti. Localitatea a devenit renumita dupa 1990, mai ales ca acolo au copilarit Adrian Nastase si fostul secretar de stat din Ministerul Administratiei si Internelor, chestorul Toma Zaharia. Daca Adrian Nastase mergea la bunici - "ai lui Nastasescu", cum erau cunoscuti acestia - Toma Zaharia s-a nascut si a fost coleg de scoala cu "spiritualul" Gregorian Bivolaru. Pe "Guru" l-a crescut matusa acestuia, Maria Hanumolu sau tanti Rica, cum ii spun localnicii. Femeia a devenit celebra dupa ce a iesit in evidenta nepotul ei. Vecinii povestesc ca, inca de pe timpul lui Ceausescu, Gregorian organiza intalniri in curtea batranei. "Veneau aici multi tineri. Puneau cearceafuri pe sarme, ca sa nu se vada din drum ce fac ei in curte. Stateau si cate doua-trei zile", ne-a povestit o vecina de peste drum.

Yoghinii au grija de matusa lui Bivolaru

Tanti Rica, o femeie simpla in varsta de 81 de ani, pastreaza cu sfintenie cartile si albumele foto din tineretea sorei sale, mama lui Gregorian. "Floricica, saraca de ea, a murit acum 23 de ani. Pe Grigorita l-am crescut de cand s-a nascut si pana l-a dat ma-sa, care era la Bucuresti, la Liceul 'Petru Groza>>. Era un baiat cuminte. Citea mult si era retras. Nu se ducea nici macar la distractie cu baietii din sat", ne-a spus batrana. Din cele spuse de tanti Rica, Gregorian Bivolaru s-a nascut din relatia mamei sale cu Constantin Bivolaru.

"El era la liceul de aviatie, unde era si fratele meu, George. Dupa ce s-au cunoscut s-a nascut Grigorut. Pe urma Costel a inceput sa bea si George i-a zis sa nu mai vina pe aici. Am mai auzit de el acum doi ani cand am aflat ca Grigorut mai are un frate, pe Gabriel (Gabriel Bivolaru n.n.)", ne-a relatat varstnica femeie. Acum, ea are noroc cu adeptii nepotului ei care vin deseori sa o ajute: ba ii sapa gradina, ba ii aduc paine ori alimente. "Au venit asta primavara si cu un doctor sa ma consulte", a mai adaugat tanti Rica.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.