Omul de afaceri a parasit ieri arestul Penitenciarului Rahova, dupa ce miercuri Curtea de Apel Bucuresti a decis revocarea masurii de arestare preventiva, in dosarul in care este judecat pentru fapte de terorism

Dupa o amanare de o zi , omul de afaceri sirian Omar Hayssam a parasit ieri arestul Penitenciarului Rahova, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a dispus, miercuri, revocarea masurii arestarii preventive, in dosarul in care este judecat pentru fapte de terorism.
Eliberarea lui Hayssam a fost ceruta chiar de catre Parchet, lucru mai putin obisnuit, anchetatorii acceptand acest lucru pe baza expertizelor medico-legale care au aratat ca sirianul are grave probleme de sanatate, dupa ce in ianuarie 2006 a fost operat de cancer la colon.

Intre timp, starea lui Hayssam s-a agravat, internandu-se de cateva ori la Institutul Oncologic din Bucuresti, unde a inceput un tratament cu citostatice si radiatii. Starea grava in care se gaseste Hayssam i-a impresionat pe anchetatori, acestia acceptand eliberarea din arest, sirianul avand insa interdictia de a parasi teritoriul Romaniei.

Eliberarea lui Hayssam a fost amanata pentru 24 de ore, din cauza unor chestiuni procedurale. Desi a fost de acord cu revocarea masurii arestarii, Parchetul nu a declarat oficial ca renunta la exercitarea dreptului legal de a face recurs impotriva deciziei Curtii de Apel, astfel incat se asteapta trecerea celor 24 de ore prevazute de lege. Timp de cateva ore, familia l-a asteptat, miercuri, pe Hayssam sa iasa din penitenciar si a inchiriat o ambulanta de la Institutul Oncologic, pentru orice eventualitate. Cu toate ca Hayssam are interdictia de a parasi tara, unul din avocatii lui, Aurel Ciobanu, a lasat sa se inteleaga ca, in cazul in care tratamentul din spitalele romanesti nu va avea efectul asteptat, este posibil sa solicite internarea in strainatate.

Omar Hayssam a devenit cunoscut odata cu declansarea cazului rapirii, in Irak, la sfarsitul lunii martie 2005, a trei ziaristi romani si a insotitorului lor, Mohamad Munaf (irakian stabilit in tara noastra, dar cu dubla cetatenie - irakiana si americana). Pe langa aceasta cauza, Omar Hayssam mai are pe rolul instantelor bucurestene dosarele "Foresta Nehoiu" si "Volvo Track", in care este acuzat de savarsirea mai multor infractiuni de natura economica, printre care bancruta frauduloasa si spalare de bani. Pentru toate cele trei dosare, instantele au emis mandate de arestare preventiva, insa, de-a lungul timpului, avocatii sirianului au reusit sa obtina revocarea mandatelor in cele doua dosare economice, in principal datorita unor greseli savarsite de procurori, Hayssam ramanand in arest doar pentru faptele de terorism.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.