Finantatorul clubului Steaua, Gigi Becali, are de gand sa achizitioneze cladirea puscariei in care au fost inchisi, in perioada regimului comunist, Corneliu Coposu si Ion Diaconescu. Intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Buzau s-a obtinut acordul de principiu ca firma Coral Distributie S.A. detinatoarea cladirii sa puna in vanzare fostul penitenciar din Ramnicu Sarat. Printre eventualii cumparatori ai puscariei se afla Gigi Becali, printr-o fundatie, dar si consiliul judetean, care ar vrea sa amenajeze acolo un muzeu.

"Penitenciarul este detinut de societatile Coral Distributie S.A. din Ramnicu Sarat si Romarta Bucuresti, prima dintre ele fiind majoritara, cu 80 la suta", ne-a explicat Dumitra Draghici, secretarul general al consiliului. "Obiectivul nu poate fi vandut inca, pentru ca trebuie indeplinite o serie de formalitati. Am inceput prin aceasta sedinta extraordinara, dupa care se vor lasa 30 de zile pentru a se pronunta Ministerul Culturii, daca doreste sa-l valorifice.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.