Tribunalul Municipiului Bucuresti se va pronunta pe 3 mai in apelul formulat de Zoe Ceausescu si Ministerul Apararii Nationale (MApN) impotriva hotararii anterioare a Judecatoriei sectorului 5, prin care MapN era obligat sa faca dovada ca sotii Nicolae si Elena Ceausescu sunt inhumati in Cimitirul Ghencea Civil.

Avocatul Zoei, Haralambie Voicilas, a depus ieri, in instanta, un inscris provenit de la Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), ca raspuns la o cerere facute de Zoia catre aceasta institutie, in care solicita aprobarea deshumarii parintilor sai.

In acest raspuns, Administratia Cimitirelor a aratat ca nu poate aproba cererea, intrucat sotii Ceausescu nu apar in evidente ca fiind inmormantati in cimitirul Ghencea Civil.

La termenul din 15 martie, Tribunalul Bucuresti a respins cererea inaintata de Zoe privind efectuarea unei expertize medico-legale, care includea si deshumarea parintilor sai, precum si cea in care aceasta solicita audierea fostului ministru al Apararii, Victor Athanasie Stanculescu, si a fostului director al IML, Vladimir Belis.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.