Mai bine la catedra pe 30 de milioane, decat acasa pe 9 milioane

Profesorii universitari, ajunsi la varsta de pensionare, doresc sa-si continue activitatea in universitati din cauza ca pensiile pe care le-ar primi sunt mult mai mici decat salariile pe care le castiga.

Prin urmare, reprezentantii Federatiei "Alma Mater" solicita pensii mai mari pentru profesorii universitari. "Realitatea este ca numerosi profesori universitari, ajunsi la varsta de 65 de ani, doresc sa se pensioneze, insa nu fac acest pas din cauza pensiilor mici. Mai exact, un asemenea profesor universitar primeste o pensie de noua milioane de lei.

In conditiile in care salariul unui profesor universitar cu vechime ajunge si la 30 de milioane de lei pe luna, cui ii mai convine sa se pensioneze si sa primeasca noua milioane de lei pe luna?", ne-a declarat Razvan Bobulescu, presedintele Federatiei "Alma Mater".

Acesta a adaugat ca profesorii universitari cer Parlamentului sau Guvernului sa emita un act normativ pentru majorarea pensiilor profesorilor universitari. "Exista la Camera Deputatilor un proiect de lege in acest sens, depus de catre un grup de parlamentari. Din pacate, despre acest proiect nu s-a mai auzit nimic", ne-a spus Razvan Bobulescu.

La recenta intalnire a rectorilor cu premierul Calin Popescu Tariceanu, acestia i-au solicitat marirea pensiilor pentru profesorii universitari cu vechime maxima, insa acesta nu a dat nici un raspuns concret solicitarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.