Dan Lazea, demisionatul intempestiv din CNSAS, a decis ieri sa rupa putin tacerea. Nu doreste sa vorbeasca inca despre presiuni, iar aceasta este o dovada ca ele continua inca

"Inca de la inceput, vreau sa precizez ca eu nu am disparut, asa cum sustine presa. Am pendulat intre Bucuresti si Timisoara. Iar la telefon nu am putut fi contactat, deoarece am predat cartela SIM, fiind telefonul de serviciu, la Colegiu. Dar nici un moment nu m-am ascuns". Acestea au fost cuvintele prin care si-a inceput Dan Lazea semiconfesiunea facuta ieri, cind a fost gasit la Universitatea de Vest din Timisoara, unde are ore ca profesor asociat.

"CNSAS este un instrument politic"

Dan Lazea a vorbit laconic si, fara sa o spuna in cuvinte, a aratat ca nu isi permite deocamdata sa vorbeasca mai mult. A vrut sa arate ca demisia sa a fost o problema de principiu. "Pentru ca acel organism sa functioneze, trebuiau indeplinite cererile lui Ticu Dumitrescu. Trebuiau oameni care sa doreasca deconspirarea vechii Securitati. PSD, PRM si UDMR si-au mentinut oamenii din vremea lui Onisoru. Iar cu Csendes, secretarul din vremea lui Onisoru, nu am fost nici macar o singura data intr-un an si jumatate pe aceleasi pozitii. El l-a spalat doar pe Vadim… Atunci a plecat si Plesu. In acest moment, CNSAS este total nefunctional, este un instrument politic doar".

"Salut declaratia lui si tin sa-i multumesc chiar pentru ca reia pozitia mea", a spus Ticu Dumitrescu, care crede ca Lazea este sincer. "El a exprimat contradictia dintre omul integru si de caracter si presiunea grava la care a fost supus", mai apreciaza membrul CNSAS. Desi fostii sai colegi ii acorda circumstante atenuante, Lazea este decis sa se retraga pentru moment din spatiul public. "Mi-am scos cartea de munca de la CNSAS si nu mi-am depus-o nici inapoi la Parlament. Nu ma mai intorc acolo insa, indiferent de ceea ce se va mai intimpla, deoarece CNSAS nu poate functiona in stilul de acum. Vedeti si dumneavoastra ca este numai scandal in jurul Colegiului, dar nu se intimpla nimic", a subliniat Lazea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.