Omul de afaceri Zaher Iskandarani ar putea fi eliberat din arestul Directiei de Cercetari Penale. Curtea de Apel Bucuresti se va pronunta azi cu privire la viciile de procedura semnalate ieri de catre avocatii sirianului

Potrivit aparatorilor acestuia, mandatul de arestare - emis la 23 decembrie 2005 - este rezultatul "unui simulacru de proces la care inculpatul nu a fost citat, iar apararea s-a asigurat din oficiu".

Pledoaria avocatilor este intarita si de faptul ca in urma cu doua saptamani Tribunalul Bucuresti i-a dat castig de cauza lui Iskandarani, admitand faptul ca in cazul acestuia legea a fost incalcata. "Zaher Iskandarani nu a fost niciodata citat pentru a da o declaratie in fata procurorului in dosarul in care este in prezent arestat", a declarat ieri in fata Curtii de Apel, avocatul Ana-Maria Mihalcescu.

Concret, Tribunalul Bucuresti a fost sesizat in dimineata zilei de 23 decembrie 2005, cu propunerea de arestare preventiva a patru inculpati printre care si Zaher Iskandarani. In cazul celui din urma, magistratii au dispus insa acordarea unui termen in 4 ianuarie 2006, pentru a fi citat in mod corect la domiciliu si la usa Consiliului Local Timisoara. In aceeasi zi, conducerea Tribunalul Bucuresti a admis de urgenta o cerere a Parchetului privind preschimbarea termenului de judecata, pe care il fixeaza tot in data de 23 decembrie, ora 14,00. Potrivit avocatilor, la 13.30 politistii timisoreni au primit un fax prin care se cerea citarea lui Iskandarani. La 14.00, de la Timisoara soseste confirmarea faptului ca Zaher a fost citat. "Este practic imposibil ca in decursul a o jumatate de ora procedura de citare sa fi fost indeplinita".

Ca urmare, in absenta lui Iskandarani si a avocatilor sai, la scurt timp dupa ora 14.00, judecatorii Tribunalului Bucuresti au dispus arestarea preventiva a acestuia.

Zaher Iskandarani este acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.