Alessia ar putea face dublu mixt cu Tiriac jr. sau cu copiii familiei Geoana, de asemenea titulari la FRT

Suspendat de batrinul Tiriac de la Fundatia Olimpica din cauza problemelor cu drogurile si cu Justitia, Ion Ion Tiriac serveste sportul din postura de membru al Federatiei Romane de Tenis (FRT).

Alaturi de el, alte nume de VIP-uri din Romania. Familia Geoana vrea sa arate ca este unita, astfel ca s-a inscris in corpore in federatia manageriata de fostul candidat al PSD la Primaria Capitalei, Ilie Nastase. De altfel, acesta vrea sa demonstreze ca urmasii l-au mostenit genetic, fiica sa de numai trei ani fiind membru-cotizant la FRT.

Contra unei sume modice de 500.000 de lei vechi pe an, orice doritor se poate lauda ca face parte din familia tenisului. Deocamdata, pe lista postata pe site-ul FRT se gasesc numai 24 de persoane.

,,Ideea este preluata dupa modelul federatiei din Olanda. Acolo, 70% din bugetul federatiei este acoperit de cei 700.000 de membri. Atita timp cit bugetul de la ANS este insuficient, iar sectorul privat stim cu totii cum se implica in sport - Tiriac a fost nevoit sa scoata un milion si jumatate de euro in ultimii zece ani pentru a pastra Open Romania la Bucuresti - era clar ca trebuie gasita o alta solutie. Acum avem un proiect de atragere a prietenilor tenisului romanesc. In fapt, doar denumirea difera, in rest nefiind nici o diferenta intre membri si prieteni", a explicat vicepresedintele Dumitru Haradau.

De la PSD in serviciul FRT

Daca prezenta lui Ilie Nastase sau a lui Ion Tiriac pe aceasta lista pare indreptatita, curioasa este aparitia numelui presedintelui PSD, Mircea Geoana, alaturi de sotie, Mihaela, si de cei doi copii, Alexandru si Ana-Maria. "Mircea Geoana este un iubitor al tenisului si un jucator foarte bun, la fel ca si ceilalti membri ai familiei sale", explica Haradau, care la rindul lui si-a inscris intreaga familie pe lista de membri.

Si asta in timp ce jucatori ca Pavel sau Hanescu nu au habar de acest proiect al federatiei. ,,La Pavel nu se pune problema de bani, probabil ca inca nu i s-a propus. Haradau se ocupa de aceasta problema, mie mi-a cerut acceptul de a face cooptarile si cam atit", a spus Nastase. Membri in Comitetul Director, vicepresedintii Alexe Bardan si Florin Segarceanu nu se regasesc nici ei printre membrii FRT. ,,O sa ma inscriu si eu cind mi-o veni rindul. Voi contribui cu suma modica de doua milioane de lei, pentru ca imi voi inscrie si familia", a spus Alexe Bardan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.